۹ فایده بی نظیر برنج قهوه‌ای چیست؟

برنج قهوه ای با ۹ فایده بی نظیرش گنجینه‌ای از سلامت است. برنجی کامل و دست نخورده  که در مقایسه با برنج سفید، سبوس و جوانه خود را حفظ کرده و به همین دلیل، سرشار از فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی است.

رازهای شگفت انگیز برنج قهوه‌ای چیست؟

 

شما هم مثل من عاشق سلامتی و تناسب اندام هستید؟ من علاوه‌بر اینکه به دنبال طعم جدید در غذا یا به دنبال یک جایگزین خوب، خصوصا برای برنج سفید

هستم به کاهش وزن و زیبایی اندام هم فکر می‌کنم.

همیشه با ترس برنج سقید مصرف می‌کردم. چون علاوه بر افزایش  وزن و چاقی، از عوارضی مثل تبدیل شدن کربوهیدرات‌ها به قند خون هم می‌‌ترسیدم.

تا اینکه متوجه فواید مفید برنج قهوه‌ای شدم . اگر شما هم به دنبال بک جایگزین خوب برای برنج هستید؛ با مطالعه این مقاله متوجه می‌شوید که

۹ فایده بی نظیر برنج قهوه‌ای چیست؟ و با انتخاب آن و یک پیشنهاد عالی و موثر برای رسیدن به  اهداف‌تان انرژی می‌گیرید.

رازهای سلامتی در دانه‌های برنج قهوه‌ای

داشتن یک برنامه غذایی مفید لبریز از مواد عالی و ویتامین‌ها تاثیر زیادی بر تناسب اندام و سلامتی دارد. اما در این برنامه نباید از فواید برنج قهو‌ه‌ای، دانه مغذی

و مفید برای سلامتی اندام، غافل شوید. زیرا علاوه بر نقش مهمی که در رژیم غذایی دارد، جایگزین عالی برای برنج سفید است.

در این مقاله، با بررسی فواید و کاربردهای برنج قهوه‌ای و مطرح کردن نکاتی در مورد پخت و پز و دستور پخت‌های متنوع، شما را با این ماده غذایی  ارزشمند

آشنا می‌کنم.

 

9 فایده برنج قهوه ای برنجی با لایه سبوسدار

برنج قهوه‌ای چیست؟

 

برنج قهو‌ه‌ای یکی از پر مصرف‌ ترین غلات جهان است و برای مردم کشورهای آسیایی یکی از پر کاربرد ترین نوع برنج محسوب می‌شود و به دلیل اینکه لایه بیرونی

آن حذف نشده، جایگاه خوبی در برنامه رژیم غذایی سالم دارد.

برنج قهوه‌ای علاوه بر طعم جویدنی تمام خواص غلات از جمله سبوس ، فیبر و جوانه را دارد به همین دلیل نسبت به برنج سفید مفیدتر و سالم‌ تر است.

به نظر من که شما هم عاشقش می‌شوید.

برنج قهوه‌ای چگونه به سلامت بدن کمک می‌کند؟

 

برنج قهو‌ه‌ای چربی و فیبر بهتر و بیشتری دارد و علاوه بر رنگ تیره آن و پخت طولانی‌ تری که نسبت به برنج سفید دارد، به وقت پخت، نشاسته کمتری

آزاد می‌کند اما به دلیل لایه محافظتی و سبوسی‌اش زود تر از برنج سفید فاسد می‌شود و ماندگاری‌ ا‌ش کم است.

یک فنجان برنج قهوه‌ای معادل ۱۹۵ گرم است که حدود ۸۴ میلی گرم فقط منیزیم دارد ، اما یک فنجان برنج سفید ۱۹ گرم  منیزیم دارد.

۹ فایده بی نظیر برنج قهوه‌ای چیست؟

 

 – منبع غنی از فیبر: برنج قهوه‌ای، منبعی عالی از فیبر است که به هضم بهتر غذا، تنظیم قند خون، کاهش کلسترول و حفظ سلامت دستگاه گوارش کمک

می‌کند. فیبر موجود در این برنج، احساس سیری را  افزایش می‌دهد و به همین دلیل، می‌تواند در کاهش وزن و تناسب اندام موثر باشد.

 

-برنج قهوه‌ای سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی: برنج قهوه‌ای، حاوی ویتامین‌های گروه B، منیزیم، آهن، فسفر، روی و سلنیوم است. این ویتامین‌ها و مواد معدنی

برای عملکرد صحیح سیستم عصبی، عضلات، استخوان‌ها و سیستم ایمنی بدن ضروری است.

 

کنترل قند خون: برنج قهوه‌ای، دارای شاخص گلیسمی پایینی است، به این معنی که قند خون را به سرعت افزایش نمی‌دهد. این خاصیت، برنج قهوه‌ای را

به یک غذای مناسب برای افراد مبتلا به دیابت یا کسانی که در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند، تبدیل می‌کند. برنج قهوه‌ای جایگزین خوبی برای برنج

سفید در رژیم غذایی است و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش می‌دهد.

 

-برنج قهوه‌ای غنی از نشاسته: این نوع برنج به دلیل غنی بودن از نشاسته به راحتی قابل هضم است.

 

– برنج قهوه‌ای مفید برای بیماران سلیاک: این برنج علاوه بر ویژگی سم زدایی‌اش، فاقد گلوتن است و برای بیماران مبتلا به سلیاک مشکلی بوجود نمی‌آورد.

 

– کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی: برنج قهوه‌ای، به دلیل دارا بودن فیبر و سبوس، می‌تواند سطح کلسترول LDL (کلسترول بد) خون را کاهش دهد و

به همین دلیل، خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کم می‌کند. منیریم موجود در برنج قهوه‌ای باعث باز شدن رگ‌های خونی می‌شود و به سلامت قلب کمک می‌کند.

 

– کاهش خطر ابتلا به سرطان: برنج قهوه‌ای، سرشار از آنتی اکسیدان‌ها است که به مبارزه با رادیکال‌های آزاد و محافظت از سلول‌ها در برابر آسیب‌های ناشی از

آنها کمک می‌کند. آنتی اکسیدان‌های موجود در این برنج، می‌توانند خطر ابتلا به انواع سرطان را کاهش دهند. همچنین سلنیوم موجود در آن به پیشگیری از سرطان

و بیماری‌های قلبی کمک می‌کند.

 

 بهبود سلامت پوست و مو: برنج قهوه‌ای، به دلیل دارا بودن ویتامین‌های گروه B و E، می‌تواند به سلامت پوست و مو کمک کند. این ویتامین‌ها همچنین باعث

حفظ شادابی و طراوت پوست و مو می‌شوند و از آنها در برابر عوامل مخرب محیطی محافظت می‌کنند.

 

– به تاخیر انداختن پیری : تاثیر برنج قهوه‌ای بر پوست در کشورهای شرقی شناخته شده است. به دلیل داشتن فنل ها و فلاونوئیدها که آنتی اکسیدان هستند از

التهاب بدن و بیماری هایی که با سبک زندگی مرتبط است جلوگیری می‌کند. همچنین به دلیل داشتن ویتامین ‌ها و اسید پانتوتنیک  باعث تقویت پوست می‌شود.

آیا برنج قهوه‌ای باعث سوء تغذیه می‌شود؟

 

با وجود مطالعه ۹ فایده بی نظیر برنج قهوه‌ای اما گفته می‌شود که ” برنج قهوه ای باعث سوء تغذیه می‌شود” زیرا  اسید فیتیک موجود در آن مانع جذب

مواد معدنی می‌شود. اسید فیتیک در غلات، لوبیا و مغزیجات هم وجود دارد. هر چند باعث مهار جذب مواد معدنی می‌شود اما اثر سم زدایی برای بدن دارد و در

پیشگیری از سرطان مفید است. اگر رژیم غذایی منطقی و متعادل داشته باشید با مصرف برنج قهوه‌ای  هیچوقت دچار سوء تغذیه هم نمی‌شوید.

 ارزش غذایی برنج  قهوه‌ای

 

برنج قهوه ای علاوه بر۹ فایده بی نظیرش، بیش از ۶۹ درصد کربوهیدرات، فیبر غذایی، لیپید و شکر دارد، ۱۲ درصد آب و هفت درصد پروتئین دارد.سلنیوم، منگنز، آهن،

کلسیم، فسفر، پتاسیم روی و مس هم از مهم ترین مواد معدنی موجود در برنج قهوه‌ای است.

این دانه مغذی همچنین غنی از ویتامین   B (B1، B2، B3، B5 و B6)، ویتامین E و ویتامین K و اسیدهای آمینه است.

کاهش وزن با برنج قهوه‌ای

 

برنج قهوه‌ای یک دانه مغذی محبوب برای رژیم غذایی و کاهش وزن است اما میزان مصرف آن نباید از حد متوسط ۹۰ گرم بیشتر باشد. چون استفاده

بیش از انداره آن باعث عوارض نامطلوب مثل نفخ، افزایش اجابت مزاج، درد شکم و سوء جذب شود.

 

 دستور پخت برنج قهوه‌ای:

 

برنج به عنوان یک غلاتی معرفی می‌شود که در آب رشد می‌کند پس آغشته به فلزات سنگین و گرد و غبار و آلاینده‌هایی چون آرسنیک است و باید قبل

از پخت حتما  خوب شسته شود .

چون برنج قهوه‌ای دارای محفظه و لایه بیرونی است نسبت به برنج سفید، آرسنیک به سختی از آن جدا می‌شود و برای اطمینان بیشتر بهتر است

قبل از اینکه شروع به آشپزی کنیم ۶ ساعت آن را در آب سرد بخیسانیم و در طول این مدت، سه بار آب آن را عوض کنیم تا آرسنیک جدا  و  از برنج حذف

شود.

شرقی‌ها به این نوع برنج علاقه زیادی دارند و هیچ وقت از سفره مردم آسیا حذف نمی‌شود. بسیاری بر این باورند که پخت برنج قهوه‌ای خیلی دشوار است!

پخت آن ساده  است.

ابتدا باید برنج قهوه‌ای را خوب بشویید و  از صافی رد کنید ،سپس  آن را بعد از ۶ ساعت خیساندن و شستن دوباره، برنج را با با دو و نیم برابر آب سرد کنید در ظرف

ریخته و روی حرارت قرار دهید. سپس حرارت را کم کنید وبه مدت ۵۰ دقیقه برنج آماده است.  شما می‌توانید برنج قهوه‌ای پخنه شده را  با سیب زمینی سرخ شده،

تخم مرغ  و سبزیجات معطر میل کنید. این برنج  با  کدو حلوایی، کلم و  گل کلم و گوجه هم خوشمزه است.

 کاربردهای برنج قهوه ای

 

پلو: برنج قهوه‌ای را  هم می‌توانید  به صورت ساده یا با انواع خورشت‌ها پخت و سرو کرد.

سالاد: برنج قهوه‌ای پخته شده را می‌توان به انواع سالاد ها اضافه کرد و از طعم و مزه آن لذت برد.

سوپ: با افزودن  برنج قهوه‌ای به سوپ‌ها  ارزش غذایی آن بالا می‌رود. پس این دانه های قهوه‌ای رنگ خوشمزه را همیشه در آشپزخانه داشته باشد .

. غذاهای سرخ کردنی: می‌توان به جای برنج سفید، برنج قهوه‌ای را در غذاهای سرخ کردنی استفاده کرد .

دسر: از برنج قهوه‌ای برای تهیه دسرهای مختلف مانند شیرینی برنج و پودینگ برنج  هم استفاده می‌کنند.

نکته: برای پخت برنج قهوه‌ای، به زمان بیشتری نسبت به برنج سفید نیاز دارید.

 

9 فایده برنج قهوه‌ای برنج سبوسدار اصیل

نتیجه گیری:

برنج قهوه‌ای، یک غذای کامل و مغذی است که فواید بی‌شماری برای سلامتی دارد. در این مقاله ۹ فایده بی نظیر برنج قهوه‌ای را مرور کردیم  و گفتیم که این برنج،

می‌تواند به عنوان جایگزینی عالی برای برنج سفید در رژیم غذایی شما باشد و به شما در داشتن یک زندگی سالم و پر نشاط کمک کند. با جایگزینی برنج سفید

با برنج قهوه‌ای، می‌توانید از فواید بی‌نظیر آن بهره‌ مند شوید و طعم و مزه جدیدی را به سفره خود اضافه کنید.

فیلدهای نمایش داده شده را انتخاب کنید. دیگران مخفی خواهند شد. برای تنظیم مجدد سفارش ، بکشید و رها کنید.
  • تصویر
  • شناسه
  • امتیاز
  • قیمت
  • در انبار
  • دسترس پذیری
  • افزودن به سبد خرید
  • توضیح
  • محتوا
  • وزن
  • ابعاد
  • اطلاعات تکمیلی
Click outside to hide the comparison bar
مقایسه