به فواید برنج قهوه ای فکر کرده ای؟
شما هم مثل من عاشق سلامتی و تناسب اندام هستید؟ من علاوه بر اینکه به دنبال طعم جدید در غذا یا به دنبال یک جایگزین خوب، خصوصا برای برنج سفید هستم به کاهش وزن و زیبایی اندام هم فکر میکنم.همیشه با ترس برنج سقید مصرف میکردم. چون علاوه بر افزایش وزن و چاقی، از عوارضی مثل تبدیل شدن کربوهیدراتها به قند خون هم میترسیدم.
تا اینکه متوجه فواید مفید برنج قهوهای شدم . اگر شما هم به دنبال بک جایگزین خوب برای برنج هستید؛ با مطالعه این مقاله متوجه میشوید که ۹ فایده برنج قهوه ای چیست؟ و با انتخاب آن و یک پیشنهاد عالی و موثر برای رسیدن به اهداف تان انرژی می گیرید.
رازهای سلامتی در دانه های برنج قهوه ای
داشتن یک برنامه غذایی مفید لبریز از مواد عالی و ویتامینها تاثیر زیادی بر تناسب اندام و سلامتی دارد. اما در این برنامه نباید از فواید برنج قهوهای، دانه مغذی و مفید برای سلامتی اندام، غافل شوید. زیرا علاوه بر نقش مهمی که در رژیم غذایی دارد، جایگزین عالی برای برنج سفید است. در این مقاله، با بررسی فواید و کاربردهای برنج قهوه ای و مطرح کردن نکاتی در مورد پخت و پز و دستور پخت های متنوع، شما را با این ماده غذایی ارزشمند آشنا می کنم.
برنج قهوهای چیست؟
برنج قهوه ای یکی از پر مصرف ترین غلات جهان است و برای مردم کشورهای آسیایی یکی از پر کاربرد ترین نوع برنج محسوب می شود و به دلیل اینکه لایه بیرونی آن حذف نشده، جایگاه خوبی در برنامه رژیم غذایی سالم دارد. این نوع برنج، علاوه بر طعم جویدنی تمام خواص غلات از جمله سبوس ، فیبر و جوانه را دارد به همین دلیل نسبت به برنج سفید مفیدتر و سالم تر است. به نظر من که شما هم عاشقش می شوید.
برنج قهوهای چگونه به سلامت بدن کمک می کند؟
برنج قهوه ای چربی و فیبر بهتر و بیشتری دارد و علاوه بر رنگ تیره آن و پخت طولانی تری که نسبت به برنج سفید دارد، به وقت پخت، نشاسته کمتری آزاد می کند اما به دلیل سبوس و لایه محافظتی زود تر از برنج سفید فاسد می شود و ماندگاری کمی دارد یک فنجان برنج قهوه ای معادل ۱۹۵ گرم است که حدود ۸۴ میلی گرم فقط منیزیم دارد ، اما یک فنجان برنج سفید ۱۹ گرم منیزیم دارد.
۹ فایده بی نظیر برنج قهوه ای چیست؟
برنج قهوه ای به دلیل داشتن فواید زیر یک منبع عالی از انرژی برای همه است:
۱ – منبع غنی از فیبر
برنج قهوهای، منبعی عالی از فیبر است که به هضم بهتر غذا، تنظیم قند خون، کاهش کلسترول و حفظ سلامت دستگاه گوارش کمک میکند. فیبر موجود در این برنج، احساس سیری را افزایش میدهد و به همین دلیل، میتواند در کاهش وزن و تناسب اندام موثر باشد.
۲-برنج قهوهای سرشار از ویتامینها و مواد معدنی
برنج قهوهای، حاوی ویتامینهای گروه B، منیزیم، آهن، فسفر، روی و سلنیوم است. این ویتامینها و مواد معدنی برای عملکرد صحیح سیستم عصبی، عضلات، استخوانها و سیستم ایمنی بدن ضروری است.
۳- کنترل قند خون
برنج قهوه ای، دارای شاخص گلیسمی پایینی است، به این معنی که قند خون را به سرعت افزایش نمی دهد. این خاصیت، برنج قهوه ای را به یک غذای مناسب برای افراد مبتلا به دیابت یا کسانی که در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند، تبدیل میکند. برنج قهوهای جایگزین خوبی برای برنج سفید در رژیم غذایی است و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش میدهد.
۴-برنج قهوه ای غنی از نشاسته
این نوع برنج به دلیل غنی بودن از نشاسته به راحتی قابل هضم است.
۵- برنج قهوه ای مفید برای بیماران سلیاک
این برنج هم مانند کینوا علاوه بر ویژگی سم زدایی، فاقد گلوتن است و برای بیماران مبتلا به سلیاک مشکلی بوجود نمیآورد.
۶- کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی
برنج قهوه ای، به دلیل دارا بودن فیبر و سبوس، می تواند سطح کلسترول LDL (کلسترول بد) خون را کاهش دهد و به همین دلیل، خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کم می کند. منیریم موجود در برنج قهوه ای باعث باز شدن رگ های خونی می شود و به سلامت قلب کمک میکند.
۷- کاهش خطر ابتلا به سرطان
این برنج، سرشار از آنتی اکسیدان ها است که به مبارزه با رادیکال های آزاد و محافظت از سلول ها در برابر آسیب های ناشی از آنها کمک می کند. آنتی اکسیدان های موجود در این برنج، میتوانند خطر ابتلا به انواع سرطان را کاهش دهند. همچنین سلنیوم موجود در آن به پیشگیری از سرطان و بیماری های قلبی کمک می کند.
۸- بهبود سلامت پوست و مو
برنج قهوه ای، به دلیل دارا بودن ویتامین های گروه B و E، میتواند به سلامت پوست و مو کمک کند. این ویتامین ها همچنین باعث حفظ شادابی و طراوت پوست و مو می شوند و از آنها در برابر عوامل مخرب محیطی محافظت می کنند.
۹- به تاخیر انداختن پیری
تاثیر برنج قهوه ای بر پوست در کشورهای شرقی شناخته شده است. به دلیل داشتن فنل ها و فلاونوئیدها که آنتی اکسیدان هستند از التهاب بدن و بیماری هایی که با سبک زندگی مرتبط است جلوگیری میکند. همچنین به دلیل داشتن ویتامین ها و اسید پانتوتنیک باعث تقویت پوست می شود.
آیا برنج قهوه ای باعث سوء تغذیه میشود؟
با وجود مطالعه ۹ فایده برنج قهوه ای اما گفته می شود که ” این محصول باعث سوء تغذیه می شود” زیرا اسید فیتیک موجود در آن مانع جذب مواد معدنی می شود. اسید فیتیک در غلات، لوبیا و مغزیجات هم وجود دارد. هر چند باعث مهار جذب مواد معدنی می شود اما اثر سم زدایی برای بدن دارد و در پیشگیری از سرطان مفید است. اگر رژیم غذایی منطقی و متعادل داشته باشید با مصرف برنج قهوه ای هیچوقت دچار سوء تغذیه هم نمی شوید.
ارزش غذایی برنج قهوهای
برنج قهوه ای علاوه بر۹ فایده بی نظیر، بیش از ۶۹ درصد کربوهیدرات، فیبر غذایی، لیپید و شکر دارد، ۱۲ درصد آب و هفت درصد پروتئین دارد.سلنیوم، منگنز، آهن، کلسیم، فسفر، پتاسیم روی و مس هم از مهم ترین مواد معدنی موجود در برنج قهوهای است. این دانه مغذی همچنین غنی از ویتامین B (B1، B2، B3، B5 و B6)، ویتامین E و ویتامین K و اسیدهای آمینه است.
کاهش وزن با برنج قهوهای
برنج قهوه ای یک دانه مغذی محبوب برای رژیم غذایی و کاهش وزن است اما میزان مصرف آن نباید از حد متوسط ۹۰ گرم بیشتر باشد. چون استفاده بیش از انداره آن باعث عوارض نامطلوب مثل نفخ، افزایش اجابت مزاج، درد شکم و سوء جذب شود.
دستور پخت برنج قهوهای:
برنج به عنوان یک غلاتی معرفی میشود که در آب رشد می کند پس آغشته به فلزات سنگین و گرد و غبار و آلاینده هایی چون آرسنیک است و باید قبل از پخت حتما خوب شسته شود .
چون برنج قهوه ای دارای محفظه و لایه بیرونی است نسبت به برنج سفید، آرسنیک به سختی از آن جدا می شود و برای اطمینان بیشتر بهتر است قبل از اینکه شروع به آشپزی کنیم باید ۶ ساعت آن را در آب سرد خیس دهیم و در طول این مدت، سه بار آب آن را عوض کنیم تا آرسنیک جدا و از برنج حذف شود. شرقی ها به این نوع برنج علاقه زیادی دارند و هیچ وقت از سفره مردم آسیا حذف نمی شود. بسیاری بر این باورند که پخت برنج قهوه ای خیلی دشوار است!
پخت آن ساده است. ابتدا باید برنج قهوه ای را خوب بشویید و از صافی رد کنید ،سپس آن را بعد از ۶ ساعت خیس دادن و شستن دوباره، برنج را با با دو و نیم برابر آب سرد کنید در ظرف ریخته و روی حرارت قرار دهید. سپس حرارت را کم کنید و به مدت ۵۰ دقیقه برنج آماده است. شما می توانید برنج قهوه ای پخته شده را با سیب زمینی سرخ شده،تخم مرغ و سبزیجات معطر میل کنید. این برنج با کدو حلوایی، کلم و گل کلم و گوجه هم خوشمزه است.
کاربردهای برنج قهوه ای
پلو: برنج قهوه ای را هم میت وانید به صورت ساده یا با انواع خورشت ها پخت و سرو کرد.
سالاد: برنج قهوه ای پخته شده را می توان به انواع سالاد ها اضافه کرد و از طعم و مزه آن لذت برد.
سوپ: با افزودن برنج قهوه ای به سوپ ها ارزش غذایی آن بالا می رود. پس این دانه های قهوه ای رنگ خوشمزه را همیشه در آشپزخانه داشته باشد .
غذاهای سرخ کردنی: می توان به جای برنج سفید، برنج قهوه ای را در غذاهای سرخ کردنی استفاده کرد .
دسر: از برنج قهوه ای برای تهیه دسر های مختلف مانند شیرینی برنج و پودینگ برنج هم استفاده می کنند.
نکته: برای پخت برنج قهوه ای، به زمان بیشتری نسبت به برنج سفید نیاز دارید.
نتیجه گیری:
برنج قهوهای، یک غذای کامل و مغذی است که فواید بیشماری برای سلامتی دارد. در این مقاله ۹ فایده برنج قهوه ای را مرور کردیم و گفتیم که این برنج،
میتواند به عنوان جایگزینی عالی برای برنج سفید در رژیم غذایی شما باشد و به شما در داشتن یک زندگی سالم و پر نشاط کمک کند. با جایگزینی برنج سفید
با برنج قهوهای، میتوانید از فواید بینظیر آن بهره مند شوید و طعم و مزه جدیدی را به سفره خود اضافه کنید.