در جمع ها و دورهمیهای دوستانه و خانوداگی حتماً اسمهایی مثل میکرونیدلینگ، مزوتراپی یا هایفوتراپی برای از بین بردن جای جوشها و لکهها یا زیبایی پوست به گوشتان خورده است و از کسی که این روشها را استفاده کرده آدرس پزشکش را پرسیدهاید.
تزریق بوتاکس و ژل هم که بسیار رواج پیدا کرده است. این روشها بخاطر اینکه زودتر از روشهای خانگی اثر خود را نشان میدهند، طرفداران بسیاری میان بانوان دارد، چراکه زودتر میخواهند زیبایی صورت خود را دوچندان کنند.
اگر دوست دارید با جدیدترین و معروفترین روشهای مدرن جوانسازی آشنا شوید، ما ۱۴ روش را به شما معرفی کردهایم. تا پایان مقاله با این روشها آشنا میشوید.
هدف از روشهای نوین جوانسازی پوست چیست؟
همانطور که میدانید جوانسازی پوست اقداماتی است که با کاهش آثار پیری و آسیبهای وارد شده به پوست، زیبایی و سلامت پوست بازگردانده شود.
در سالهای اخیر روشهایی برای جوانسازی و زیبایی پوست عرضه شده که با استفاده از دستگاهها، لیزرها، فراصوت و … آسیبهای مختلف پوستی مانند چین و چروکها، لکه ها، جوشها، شلی پوست، زخمها و تیرگی پوست درمان شده و جوانی آن بازگردانده میشود.
اما هدف اصلی که تقریباً میتوان گفت همگی این روشها دنبال میکنند، افزایش کلاژنسازی و الاستینسازی در پوست است.
کلاژن و الاستین دو پروتئین مهم پوست هستند که آن را سفت و ارتجاعی میکنند.
اکنون مدرنترین و جدیدترین روشهای جوانسازی پوست را به شما معرفی میکنیم. البته به شما اکیداً توصیه میکنیم برای استفاده از هرکدام از این روشها با یک پزشک متخصص مشورت کنید.
۱۴ روش مدرن جوانسازی پوست کدامند؟
۱. پلاسمای فرکشنال
پلاسما تراپی یک روش جدید درمانی برای جوانسازی پوست و کاهش یا رفع چین و چروکهای پوست بخصوص پوست صورت است. این روش حتی برای درمان افتادگی پلکها یا کوچک کردن بینی نیز بسیار موثر است.
پلاسما تراپی نیازی به عملهای جراحی یا بیهوشی ندارد.
در این روش بهوسیله دستگاه پلاسما جت نقاط ریزی به فاصله بسیار کم در سطح پوست سوزانده شده و این عمل موجب تبخیر لایههای زیرین پوست میشود و جمع شدن پوست و لیفت نواحی مختلف بهدست میآید.
در پلاسما تراپی به دلیل اینکه کلاژنسازی صورت میگیرد، پوست خودش را جمع کرده و میکشد که به اصطلاح به آن لیفت کردن گفته میشود.
۲. کربوکسی تراپی
در این روش گاز دیاکسیدکربن(CO2) به زیر پوست تزریق میشود. افزایش جریان گردش خون و اکسیژنرسانی به اجزای پوست از مزیتهای این روش است. این روش برای رفع تیرگی نواحی مختلف بدن مانند آرنجها و زانوها نیز کاربرد دارد.
همچنین کربوکسی تراپی موجب شادابی و جوانی پوست، بهبود چین و چروکهای سطحی، بهبود ترکهای پوستی و بهبود سلولیت میشود.
۳. هایفوتراپی
در این روش لیفت پوست و کاهش چین و چروکهای پوستی از طریق امواج التراسوند(امواج فراصوتی با شدت بالا و بسیار متمرکز) صورت میگیرد. افزایش کلاژنسازی و سفت شدن بافت پوست کارکرد اصلی هایفوتراپی است.
با استفاده از این روش میتوان پوست نواح مختلفی مانند پلکها، گردن، قفسه سینه و گونهها را لیفت کرد.
۴. میکرونیدلینگ
در این روش با استفاده از سوزنهای بسیار نازک و ایجاد سوراخهای ریزی در لایه بالایی، پوست تحریک میشود و در نتیجه تولید کلاژن و الاستین افزایش مییابد.
افزایش کلاژن و الاستین پوست را سفت و صاف میکند و چین و چروکها را کاهش میدهد.
از این روش میتوان برای نواحی مختلف بدن مانند پاها، گردن و سایر نقاطی که دچار پیری پوست شده است، استفاده کرد.
۵. میکرودرم ابریژن
این روش نیز مانند میکرونیدلینگ برای لایهبرداری پوست انجام میشود با این تفاوت که لایهبرداری پوست بهوسیله دستگاهی با لبه زبر مانند کاغذ سمباده صورت میگیرد.
میکرودرم ابریژن برای ترمیم زخمها، رفع چین و چروک، رفع لکههای پوستی، رفع جای جوش و آثار پیری و همچنین ترمیم آسیبهای سرطان پوست کاربرد دارد.
۶. پلاسمای غنی از پلاکت(PRP)
در این روش پلاکتهای خون گرفته شده از فرد توسط دستگاهی جداسازی شده و به پوست تزریق میشود. این کار در بهبود و ترمیم سلولهای پوستی و در نتیجه افزایش کلاژنسازی و جوانسازی پوست موثر است.
۷. مزوتراپی
روشی است که با استفاده از سوزنهای بسیار ظریف، انواع ویتامینها، آنزیمها، هورمونها، عصارههای گیاهی، مواد معدنی، آبرسانهای قوی و اسیدهیالورونیک به لایه میانی پوست تزریق میشود.
هدف اصلی مزوتراپی افزایش گردش خون در زیر پوست، افزایش تولید کلاژن و الاستین و کاهش التهاب پوستی است.
از این روش برای درمان سلولیت، کاهش چین و چروکها، لیفت پوست، روشن کردن پوست، درمان آلوپسی(ریزش مو) و حذف چربی در نواحی مانند رانها، پاها و بازوها استفاده میشود.
۸. اسیدتراپی(لایهبرداری شیمیایی)
در این روش که برای از بین بردن بافت مرده سطح پوست کاربرد دارد، از اسیدهایی با غلظتهای متفاوت استفاده میشود.
غلظتهای پایین این لایهبردارهای شیمیایی را می توان بدون نسخه تهیه کرد اما تهیه غلظتهای بالا نیازمند تجویز و استفاده توسط پزشک متخصص است.
۹. تزریق بوتاکس
از بوتاکس که نوعی سم است، برای اثرگذاشتن بر سیستم عصبی و فلج کردن آن به پوست تزریق میشود. این روش نیز موجب کاهش چین و چروک پوستی و خطوط روی صورت میشود.
۱۰. تزریق چربی
تزریق چربی بهاینصورت است که چربیهای اضافه در نواحی مختلف بدن مانند شکم یا ران برداشته شده و با سوزنهای با سر بسیار ریز به پوست بدن تزریق میشود.
۱۱. تزریق ژل(فیلر)
عملکرد ژل یا فیلر بهاینگونه است که نواحی مختلف پوست را حجمدهی میکند. این نوع روش جوانسازی پوست برای پرکردن چین و چروک و از بین بردن خط و خطوط مانند خط لبخند کاربرد دارد.
البته انواع مختلفی از ژلها وجود دارد که برخی از آنها از مواد طبیعی مانند اسیدهیالورونیک ساخته میشود.
انواع دیگر ژلها نیز شامل کلسیم هیدروکسی آپاتیت یا پلی متیل متاکریلات است.
تزریق ژل برای نواحی مختلف مانند پیشانی، زیرچشم و حجم دادن و صاف کردن پوست استفاده میشود.
۱۲. ماسکهای LED
در این روش که به آن نوردرمانی نیز گفته میشود، ماسکهای LED با تابش نور با رنگهای مختلف باعث جوانسازی پوست میشود.
این ماسکها در سه رنگ سبز، قرمز و آبی برای زیبایی و سلامت پوست استفاده میشوند. رنگ سبز برای تنظیم رنگدانههای پوست و روشن کردن لکهها، رنگ قرمز برای افزایش کلاژنسازی و رنگ آبی برای از بین بردن باکتریهای پوست استفاده میشود.
کاهش چین و چروک، تقویت بافت پوست، کمرنگ کردن لکهها، درمان جوشها و جلوگیری از پیری پوست از کارکردهای این روش است.
۱۳. اندولیفت
در این روش جوانسازی پوست، با گرم کردن بافت پوست توسط لیزر مادون قرمز، علاوه بر تحریک کلاژنسازی، چربی های زیر پوست نیز ذوب شده و پوست سفت و کشیده میشود.
اندولیفت برای درمان افتادگی و شلی پوست و علاوه بر صورت برای نواحی مختلف بدن مانند پوست گردن و شکم موثر است.
۱۴. لیفت با نخ
در این روش، نخ های لیفت از طریق سوزن های ریزی زیر پوست صورت تزریق شده و این نخ ها با جذب شدن موجب تحریک پوست و در نتیجه رشد کلاژن می شوند.
روشهای مدرن جوانسازی پوست چه معایبی دارد و برای چه کسانی مفید نیست؟
غیرممکن است که روشهایی که در بالا ذکر کردیم بدون معایب و عوارض باشد. برای مثال ماسک LED برای افرادی که دارای حساسیت نوری هستند یا بیماری پوستی و سرطان پوست دارند، توصیه نمیشود.
همچنین تزریق ژل برای کسانی که دارای بیماری پوستی هستند، توصیه نمیشود.
انجام میکرونیدلینگ نیز برای افراد زیر باید با مشورت پزشک متخصص باشد:
۱.افرادی که داروهای درمان آکنه مصرف میکنند
۲.افرادی که دارای اختلالات خونی هستند یا داروهای ضدانعقاد(داروهایی که از لخته شدن خون جلوگیری میکنند) مصرف میکنند
۳.کسانی که دچار سرطان شدهاند و تحت شیمی درمانی یا پرتودرمانی هستند
۴.افرادی که بثورات پوستی مکرر یا تبخال دارند
۵.کسانی که دارای خال، کک و مک و سایر زائدههای پوستی هستند.
همچنین تزریق ژل و بوتاکس باید در طول زمان به طور مکرر تکرار شود تا اثرات آنها برای پوستتان ماندگار باشد.
صحبت پایانی با مخاطب
هدف روش های نوین جوانسازی پوست، انجام اقداماتی برای کاهش آثار پیری، آسیب های وارد شده به پوست، جوانسازی و زیباسازی پوست است.
هدف اصلی این روش ها افزایش کلاژن سازی و الاستین سازی پوست است.
۱۴ روش نوین جوانسازی پوست که در سالهای اخیر رواج پیدا کرده است:
این روشها شامل:
پلاسمای فرکشنال
کربوکسی تراپی
هایفو تراپی
میکرونیدلینگ
میکرودرم ابریژن
پلاسمای غنی از پلاکت
مزوتراپی
اسیدتراپی
بوتاکس
تزریق چربی
تزریق ژل
ماسک های LED
اندولیفت
لیفت ناخن
که هرکدام از این روشها معایب و مزایای خود را دارد و اگر خواستار استفاده از آنها هستید بهتر است قبل از اقدام با پزشک خود مشورت کنید.
میتوانید برای هرگونه سوال و مشاوره تخصصی برایمان پیام بگذارید یا با شماره ۰۹۱۳۳۲۶۱۶۸۵ تماس بگیرید.