۳نوع غذا و دسر با کینوا و طرز تهیه آن!

پخت 3نوع غذا و دسر با کینوا

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

کینوا به عنوان منبعی سرشار از انرژی و تغذیه و ترمیم کننده پوست و مو شهرت جهانی دارد، بر همین اساس طرفداران پر و پا قرصی بین ورزشکاران، استایلیست‌ها و سلبریتی‌ها پیدا کرده است. در این مقاله، علاوه بر خواص غذایی، روش طعم‌دار کردن پخت ۳ نوع غذا و دسر با کینوا  را به شما دنبال کنندگان پاکو تقدیم می‌کنیم.

احساس می‌کنم این روزها، دوران طلایی کینوا در ایران است. همه به دنبال روش‌هایی برای پخت انواع غذا و دسر با کینوا و طرز تهیه آن هستند، در حالی که زمانی کینوا یک غذای گیاهی ناشناخته بود و تنها افراد خاصی مثل ورزشکاران، از آن استفاده می‌کردند.
با توجه به ارزش غذایی‌ دانه کینوا و کنجکاوی برای پیدا کردن تنوع غذایی و پخت انواع غذای رژیمی با کینوا، نشان می‌دهد که مردم همه علاقمند به این خاویار سبز هستند.

اگر شما نسبت به گلوتن حساسیت داری و یا به دنبال رژیم غذایی و کاهش وزن هستی یا اطلاعی از ارزش غذایی کینوا، نداری ، ما در این مقاله با معرفی ۴ روش طعم دار کردن کینوا، شما را بیشتر با ارزش غذایی این دانه گیاهی کوچک، آشنا می‌کنیم.

با ما همراه باشید تا روش طعم دار کردن کینوا را با ۴ غذای خوشمزه به شما آموزش دهیم . مطمعن هستم که این ۴ غذا را به برنامه غذایی‌تان اضافه می‌کنید.

کینوا چیست

همانطورکه در مقاله‌‌های قبل هم گفتیم، کینوا، یک دانه شبیه غلات، ولی مغذی‌تر از آن است و گلوتن هم ندارد، پس جایگزین خوبی برای برنج و ماکارونی در برنامه‌های غذایی است.
این دانه، با سه نوع سفید، سیاه و قرمز در بین مردم شناخته شده است . اما کینوا سفید بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.
اگر گیاهخوار هستید و یا به کاهش وزن فکر می‌کنید؛ دانه کینوا، منبعی از پروتئین گیاهی است پس باما همراه باشید تا با خواص انواع دانه بیشتر آشنا شوید.

خواص کینوا

هر سه نوع کینوا سفید، کینوا قرمز و کینوا سیاه، ارزش غذایی یکسانی دارند. اما کینوا سفید پرفروش‌ترین است، زیرا زمان پخت کمتری دارد و به دلیل رنگ سفید، جایگزین برنج است.
کینوا قرمز زمان پختش نسبت به کینوا سفید بیشتر است و در سالادها استفاده می‌شود. اما کینوا سیاه، زمان پختش، بین ۱۵ تا۲۰ دقیقه است و طعم شیرین‌تری دارد.
کسانی‌ که علاقمند به تزیین غذا هستند از کینوا سیاه و قرمز در دستور غذاهای‌شان استفاده می‌کنند.
اما آنچه که شما در این مقاله نیاز هست بدانید؛ ارزش غذایی انواع کینوا است. هر سه نوع کینوا، دارای ویتامین و پروتئین بالا، فسفر، منیزیم، فیبر، منگنز و آهن، اما کربوهیدرات کم  و بدون گلوتن است  و هر سه نوع، به دلیل خواص زیر در بین مردم جایگاه خوبی پیدا کرده است:
۱. کاهش وزن
۲. بدون گلوتن
۳. مبارزه با سرطان
۴. سلامت قلب
۵. دارای آنتی اکسیدان
۶. سلامت روده
۷. سلامت استخوان
۸. پیشگیری از ابتلا به دیابت
۹. نظم دستگاه گوارش
۱۰.تقویت سیستم ایمنی زنان در دوران قاعدگی
۱۱.سلامت مغز

۳ روش برای طعم دار کردن کینوا

دانه کینوا با داشتن ارزش غذایی بالا، روش پخت ساده‌ای دارند.

آنچه قبل از پخت باید انجام داد این است که حتما باید آن را شست تا ماده تلخ ساپونین، از آن جدا شود.

بعد از شستن با توجه به نوع کینوا، مدت زمان پخت متفاوت است ،کینوا سفید را با آب جوش ۱۰ دقیقه ، کینوا قرمز ۱۵ تا۲۰ دقیقه و کینوا سیاه ۲۰ تا ۳۰ دقیقه زمان می‌برد تا بپزد.

بعد از پخت، کینوا را با طعم ساده می‌بینیم، که باید راه‌های طعم دار کردن آن را  با دستورالعمل‌های آشپزی امتحان کنیم.

یکی از راه‌‌های طعم دار کردن کینوا استفاده از آبگوشت، مرغ  و سبزیجات  به جای آب جوش ساده است.

ما در اینجا چند دستور پخت انواع غذا با کینوا را به شما آموزش می‌دهیم. تا از این خوراکی‌های لذیذ و مغذی نهایت استفاده را ببرید.

۱. سالاد کینوا با سبزیجات

مواد لازم:
دانه کینوا : نصف فنجان
لوبیا چیتی پخته شده: به مقدار لازم
سینه مرغ: ۳۰۰ گرم
نخود فرنگی: نصف فنجان
لیمو ترش: ۳عدد
سبزیجات معطر: به مقدار لازم
روغن زیتون : به مقدار لازم
نمک و فلفل : به مقدار لازم

طرز تهیه:
۱. دانه‌های کینوا را تمیز کنید و با آب ولرم چند بار شست و شو دهید.
۲. در ظرفی، دو برابر دانه‌های کینوا، آب جوش یا آب مرغ بریزید و به مدت ۲۰ دقیقه اجازه بدهید تا کینوا بپزد. وقتی آب کینوا جذب و شبیه برنج کته‌ای شد. در این مرحله با نمک و چند قطره آبلیمو، کته کینوا را خوش طعم کنید.
۳. سینه مرغ را با ادویه‌های مخصوص مرغ پخته و به تکه‌های بسیار کوچک تقسیم می‌کنیم .
۴. انتخاب سبزیجات معطر برای این سالاد ، بستگی به ذائقه شما دارد و خودتان می‌توانید انتخاب کنید؛ در این سالاد هویج، بروکلی، کاهو و ذرت را هم ریز و به ترکیب قبل اضافه می‌کنیم.
۵. لوبیا چیتی پخته را هم به مواد اضافه می‌کنیم.

همه مواد را با هم ترکیب و با سبزیجات تزئین و یا در ظرفی در کنار هم چیده و تزیین ‌می‌کنیم. این سالاد با روغن زیتون و چند قطره آبلیمو، بسیار خوشمزه است.

۳. نان خوشمزه با آرد کینوا

مواد لازم :
آرد کینوا :۳۰۰ گرم
آرد برنج : ۲۰۰ گرم
کره : ۲۰ گرم
خمیر مایه : ۱۲ گرم
نمک: یک قاشق چای خوری
آب گرم: به میزان لازم
شیر : دو قاشق غذا خوری
کنجد: به میزان لازم
روغن : به میزان لازم

ظرز تهیه
ابندا خمیر مایه را درآب حل کنید.
در یک ظرف، آرد کینوا و آرد برنج را با کره مخلوط کنید و همراه با آب گرم با همزن مخلوط کنید و ورز دهید.
هنگام ورز دادن نمک را هم اضافه کنید.
وقتی خمیر، آماده و یک دست شد، ظرف مخصوص پخت را کمی چرب کنید، خمیر را داخل ظرف بریزید و یک ساعت اجازه بدهید در فر خاموش بماند و حجیم شود.
بعد از استراحت، روی خمیر حجیم شده، برش‌های عرضی موازی، بزنید و  روی آن کمی شیر و کنجد بمالید .
بعد خمیر را روی سینی که با کاغذ آغشته به کره پوشیده شده است، انتقال می‌دهیم .
دوباره سینی را داخل فر خاموش به مدت یک ساعت قرار می‌دهیم تا ور بیاید.
بعد از یک ساعت، سینی را خارج و  فر را با دمای ۲۰۰ درجه روشن می‌کنیم .
وقتی فر داغ شد؛ سینی را داخل، قرار می‌دهیم و نان ما حدود ۲۰ دقیقه در این دما داخل فر می‌ماند ، توجه داشته باشید که در پایان پخت، روی نان باید طلایی شود.
بعد از خارج کردن از فر، اجازه می‌دهیم نان سرد شود بعد با غذا میل کنید.
شما می‌توانید آرد گندم را با آرد کینوا مخلوط کنید .

نکته : برای اینکه نان داخل فر خشک نشود می‌توانید داخل فر یک کاسه آب قرار دهید.

۳. سوپ کینوا با نخود یک غذای لذیذ و مفوی

مواد لازم :
روغن زیتون : یک قاشق غذا خوری
پیاز قرمز: یک عدد متوسط، خرد شده
سیر: ۴ حبه خرد شده
فلفل : یک چهارم قاشق چای خوری
آب سبزیجات: ۸ فنجان
کینوا قرمز شسته شده : یک فنجان
نخود پخته شده : ۴۰ گرم (میزان نخود متناسب با ذائقه به میزان لازم)
لوبیا چیتی پخته شده: به میزان لازم
گوجه فرنگی: ۳عدد متوسط، خرد شده
ذرت : ۱ فنجان
گشنیز تازه خرد شده: یک چهارم فنجان

طرز تهیه سوپ کینوا با نخود:
در ظرف مورد نظر روغن ریخته ، وقتی گرم شد، پیاز، سیر و فلفل را اضافه می‌کنیم
و تا ۵ دقیقه تفت می‌دهیم.
کینوا را به مدت ۱۰ دقیقه با آب سبزیجات و یا آبگوشت می پزیم. وقتی نرم شد نخود، لوبیا، گوجه فرنگی، ذرت و گشنیز را اضافه می‌کنیم .
بعد از چند دقیقه حرارت، سوپ کینوا و نخود ما آماده است و می‌توانیم سرو کنیم.

در پایان:

کینوا یک دانه مغذی، با ارزش غذایی بالا است که جایگاه خوبی در برنامه رژیم غذایی ورزشکاران و علاقمندان به لاغری و کاهش وزن دارد.
غذای سالم سرشار از مواد معدنی و پروتئین گیاهی که مورد علاقه گیاهخواران است. این دانه با ارزش تغدیه‌ای بالا ، پخت و طعم ساده دارد . ما دراین مقاله برای طعم دار کردن این دانه گیاهی ساده و مغذی،  ۳نوع غذا و دسر با کینوا و  طرز تهیه آن را ارائه کردیم .حتما از این دستورهای غذایی سالم در برنامه غذایی تان استفاده کنید.
برای مشاوره بیشتر در مورد کینوا و طرز پخت انواع این خاویار گیاهی، حتما با ما تماس بگیرید.

زهرا باغبان هستم؛ حدود ۸ سال در خبرگزاری ها گزارش های طبیعی و ورزشی تهیه کرده ام، ولی حرفه اصلی‌ام تولید محتوا، سئو و عاشق عکاسی و دانسته های جدید هستم.

فیلدهای نمایش داده شده را انتخاب کنید. دیگران مخفی خواهند شد. برای تنظیم مجدد سفارش ، بکشید و رها کنید.
  • تصویر
  • شناسه
  • امتیاز
  • قیمت
  • در انبار
  • دسترس پذیری
  • افزودن به سبد خرید
  • توضیح
  • محتوا
  • وزن
  • ابعاد
  • اطلاعات تکمیلی
Click outside to hide the comparison bar
مقایسه