فکر نکن که داشتن یک زندگی سالم، تنها به دلیل ژنتیک و شرایط مطلوب فراهم میشود، بلکه یک انتخاب آگاهانه است که با یک تصمیم خوب بدست می آید.
به این دقت کردهای که هر وقت خوشحالی احساس می کنی جسم و روحت باهم میخندند!
این شادی در حقیقت یک تعادلی است که در نتیجه داشتن یک زندگی سالم خود را نشان میدهد. تعادلی که با یک برنامه غذایی سالم، مراقبت از بدن و مدیریت آن در شرایط خاص بدست میآید.
پس بیا با من همراه شو تا در این مقاله، بایدها و نبایدهای زندگی سالم را با هم بررسی کنیم.
زندگی سالم چیست؟
مجموعه رفتارها، انتخابهای روزانه و عادات خوب که باعث ارتقاء سلامت جسمی، روانی و عاطفی میشود و انسان را از ابتلا به بیمارهای مزمن و مرگ زودرس نجات می دهد، یک زندگی سالم است.. زندگی آرامبخشی که علاوه بر فعالیت های روزمره، شامل خواب خوب چه کمی و چه کیفی تا کنترل استرس و روابط عاطفی میشود.
پس خوب است بدانید که آگاهی از انتخابهای خوب خود، یکی از شرایط داشتن زندگی سالم است که بر تامین سلامت بلند مدت بدن تاثیرگذار است. .
هرچند سازمان جهانی بهداشت ، سلامت را “وضعیت کامل رفاه جسمی ، روانی و اجتماعی نه صرفاً عدم وجود بیماری” تعریف کرده است. اما طبق نظر پژوهشگران، فعالیت بدنی، مدیریت استرس، تغذیه، ورزش و استراحت کافی در داشتن یک زندگی سالم دخیل است.
بنابراین داشتن یک زندگی سالم به معنای انجام عادت های خوبی است که باعث تقویت تعادل روانی و فیزیکی شده؛ همچنین کیفیت زندگی را ارتقاء و مانع ابتلا به انواع بیماریها می شود.
چگونه با مراقبت از بدن به یک زندگی سالم برسیم؟
اگر مراقبت از بدن را در اولویت قرار دهید با فعالیت بدنی منظم، خواب کافی و رعایت بهداشت فردی، می توانید بخشی از سلامتی جسم و روح را فراهم کنید.
ورزش منظم علاوه بر بهبود سلامت قلب و تقویت استخوانها به کاهش استرس کمک می کند. خواب کافی هم برای عملکرد بهتر بدن و ذهن ضروری است. اما در کنار این فعالیتها نباید مراقبت از ذهن را فراموش کرد، زیرا با مراقبت از ذهن به یک تعادل روحی میرسیم که به سلامت جسم هم کمک میکند. عشق و دوست داشتن، بخشش، دلسوزی، شادی، لبخند و روابط شاد با دیگران و همچنین داشتن افکار مثبت می تواند شما را به سلامت روحی و معنوی و داشتن یک زندگی سالم و با کیفیت، امیدوار کند.
بایدها و نبایدهای زندگی سالم با ۵ نکته طلایی!
آیا سالم زیستن برای شما اهمیت دارد؟ حقط سلامتی شاید به نظر ساده باشد اما کار سختی است، زیرا نوع فعالیت روزانه ما، شبیه بهم نیست و به سبک زندگی ما بستگی دارد.
پس بیایید تا با مرور بایدها و نبایدهای زندگی سالم با ۵ نکته طلایی! به سلامتی خود توجه و با مطالعه این مقاله برای اصلاح عادت های بد خود تلاش کنید. این تغییرات بظاهر کوچک ،گام بلندی برای رسیدن به تندرستی است.
-بیایید آگاهانه غذا بخوریم!
تغذیه سالم نقشی اساسی در حفظ سلامتی بدن دارد. اگر آگاهانه از یک برنامه غذایی سالم پیروی کنید، بخشی از سلامت زندگیتان را تامین کرده اید.
در این برنامه غذایی، غذاهای تازه و مقوی مثل میوهها، سبزیجات، پروتئینهای با کیفیت و غلات کامل ،جایگاه خوبی دارند. اما در آن غذاهای فرآوری شده و نیمه آماده، غذاهای حاوی چربی های اشباع شده وپر نمک و سرشار از قند دیده نمی شود. پیروی از این برنامه غذایی علاوه بر کنترل وزن شما را از ابتلا به انواع بیماریها، مصون و در یک مسیر سالم قرار می دهد.
۲- به کاهش وزن فکر کن
من که از داشتن برنامه غذایی سالم اما فعالیت بدنی نامنظم رنج می برم شما چطور؟
همیشه خودم را سرزنش می کنم چون با این روش نمی توان وزن را کنترل کرد. هر چه قدر هم غذای سالم بخورم و از یک برنامه غذایی ا سالم پیروی کنم تا وقتی تحرک نداشته باشم بی فایده است.
پس لازم است که در کنار یک برنامه غذایی متعادل و سالم، به انجام فعالیت بدنی منظم هم پایبند باشید. با کاهش وزن علاوه بر سلامت قلب، بیماری های مزمن هم کنترل می شود. اما انتخاب نوع فعالیت بدنی و یا رشته ورزشی باید مورد علاقه و محبوب شما باشد. شنا، پیاده روی، دویدن، یوگا و تمرینات بدنسازی از مهم ترین فعالیت های ورزشی است که زندگی خوبی را برای شما رقم می زند.
۳- مدیریت استرس داشته باش
بیشتر افراد در زندگی روزمره با چالشهایی روبرو می شوند که برای رفع آن، استرس شدیدی دارند. اگر این استرس بخوبی مدیریت نشود، آرامش را از ذهن و جسم می گیرد. شما باید یاد بگیرید چظور آسترس را مدیریت کنید.
فعالیت های ورزشی مثل یوگا، تنفس عمیق و مدیتیشن علاوه بر کنترل استرس شما را به آرامش و تعادل درون می رساند.
۴-پیشگیری از بیماریها با انجام منظم معاینات پزشکی
به شما توصیه می کنم برنامه های خود مراقبتی را جدی بگیرید. زیرا پیشگیری از بیماری ها با معاینات منظم پزشکی محقق می شود و این غربالگری به شما در فاصله گرفتن از مشکلات جسمی و رسیدن به زندگی سالم کمک می کند.
۵- توجه به تعادل بین کار و زندگی
بسیاری از مشاوران، همیشه برای کاهش استرس و آرامش بدن، توصیه می کنند که نسبت به تعادل بین کار و زندگی شخصی، حساس باشیم. زیرا زندگی سالم با آرامش بدست می آید. استرس بیش از حد در کار اثر منفی بر سلامت جسم و روان ما دارد. باید در کنار فعالیت کاری برای آرامش و استراحت هم وقت گذاشت. حفظ تعادل درون به رفاه و آسایش فکری کمک می کند و نتیجه آن دست یافتن به زندگی شاد سالم و رویایی است.
چه بیماریهای با عادت های غلط به سراغت می آید؟
پوکی استخوان
پوکی استخوان یکی از مشکلات شایع بهداشتی است که با کاهش تراکم استخوانها همراه است. برای پیشگیری و مدیریت این بیماری علاوه بر مصرف کلسیم و ویتامین D با انجام تمرینات مقاومتی، فعالیت بدنی منظم و تغذیه مناسب می توانی این بیماری را کنترل کنید.
انجام حرکات ورزشی منظم، علاوه بر کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان باعث استحکام استخوان ها می شود. بیشتر افراد بعد از ۳۰ سالگی با کاهش فعالیت و تحرک بدنی مواجه می شوند، این کم تحرکی تعادل بدن را به هم می ریزد و به اسکلت بدن آسیب می زند.
به این نکته هم توجه داشته باشید که برای افراد مبتلا به پوکی استخوان، انجام ورزش هایی مثل تنیس، وزنه و اسکی ممنوع، اما پیاده روی، رقص، بالا رفتن از پله و ژیمیناستیک مفید است. .
اختلالات تیروئید
همانطور که می دانیم تیروئید به عنوان یک غده درون ریز، هورمون هایی ترشح می کند که بر عملکرد بدن ازجمله خواب، دمای بدن، متابولیسم و سیستم عصبی و حتی قلب تاثیر گذار است و آن را تنظیم می کند.
پس باید به هرگونه اختلال در تیروئید توجه داشت.
تغییر عملکرد تیروئید به دو شکل یکی با تولید بیش از حد ( پر کاری تیروئید) و دیگری با کاهش هورمون های تیروئید ( کم کاری تیروئید) می تواند بر روی سلامت بدن تاثیر گذار باشد و باعث اختلال در عملکرد آن شود.
با پر کاری تیروئید، متابولیسم بدن افزایش یافته و فرد با تپش قلب، لرزش، تعریق، کاهش وزن، خستگی، اختلالات اضطرابی، افسردگی، اختلالات روده و در زنان به ندرت با اختلال در چرخه قاعدگی مواجه می شود.
اما در کم کاری تیروئید فرد مبتلا با عدم تحمل سرما، کند شدن فعالیت قلبی، اختلالات روده و در زنان بی نظمی های قاعدگی و افزایش وزن روبرو است. هر دو اختلال یعنی پر کاری و کم کاری تیروئید میتواند باعث مشکلات متعددی در بدن شود و فرد را از داشتن زندگی سالم دور کند. برای کنترل و بهبود آن باید به توصیه های پزشکی پایبند باشید.
پرولاکتین
پرولاکتین هورمونی زنانه است که نقش مهمی در عملکرد مختلف بدن زن و مرد دارد. افزایش این هورمون در بدن همیشه مشکل ساز است، پرولاکتین بالا یا هایپرپرولاکتینمی Hyperprolactinaemia اختلالی است که با افزایش سطح پرولاکتین در خون بوجود می آیدپرولاکتین مسئول رشد غدد پستانی و تولید شیر در مادر است به وسیله غده هیپوفیز، تولید می شود و به نسبت کم در خون مردان و همچنین زنان غیر باردار وجود دارد و حتی سیستم بدنی زنان زیر ۴۰ سال را هم تحت تاثیر قرار می دهد و بی تفاوتی نسبت به آن بر کیفیت زندگی بخصوص عملکرد غدد جنسی تاثیر منفی دارد. برای کنترل این اختلال و رسیدن به یک زندگی سالم و ایده آل مشاوره با پزشک ضروری است.
نتیجه گیری
در نهایت، برای دستیابی به یک زندگی سالم و با کیفیت، رعایت بایدها و نبایدهای مطرح شده در این مقاله ضروری است. با توجه به برنامه غذایی سالم، مراقبت از بدن، و مدیریت شرایط خاص بهداشتی، میتوانید به بهبود کیفیت زندگی خود کمک کنید. توجه به برنامه غذایی سالم و انجام فعالیت های فیزیکی می تواند شما را تا حدودی از مشکلات جسمی مرتبط مثل کبد چرب، روماتیسم، پوکی استخوان، ترک کف پا، اختلال تیروئید، پرولاکتین، زگیل تناسلی و بیماریHPV و حتی مشکلات خاص در زنان مثل کیست و تنبلی تخمدان و هر نوع مشکل پوستی مثل اگزما کمک کند.
برای اطلاعات بیشتر درباره زندگی سالم و مشاوره شخصی، با ما تماس بگیرید و به بهبود سلامت خود ادامه دهید.